Activeer Javascript in je browser om deze virtual-reality-tour te bekijken.
Bekijk «Aloysius» in virtual-reality-modus met EZVR.
What really matters! is een van de speerpunten van het ALC. We willen de leerlingen laten beseffen waar het écht om gaat in het leven. Naast het aanleren van kennis en vaardigheden op onderwijskundig vlak is het voor ons ook belangrijk dat we de leerlingen stimuleren om alles uit zichzelf te halen.
Ons uitgangspunt hierbij is: elk kind heeft een talent! Tijdens talentlessen wordt gekeken naar het talent van de leerlingen en worden zij aangemoedigd hier meer mee te doen. Voorbeelden zijn: muziek, zang, dans, beeldhouwen, filmtrailers maken, sporten, etc.
In het kader van What really matters zoeken de leerlingen van van het ALC in elk leerjaar zelfstandig één of meerdere activiteiten waarbij ze hun naasten of hun medemens uit de maatschappij helpen. Belangeloze Leerling Inzet, met een activiteit Naar Keuze. Kortweg: de BLINK!–uren.
Op de tweede verdieping kunnen leerlingen in een rustige omgeving buiten de lokalen werken.
In het eerste schooljaar krijgen de leerlingen aparte lessen Studievaardigheden. Hierin worden alle vaardigheden aangeboden die de leerlingen nodig hebben bij het goed doorlopen van hun schoolcarriere, bijvoorbeeld leren leren, presenteren, samenwerken, mediawijsheid, etc.
Leerlingen met een speciale leerbehoefte (bijvoorbeeld dyslexie of dyscalculie) krijgen een “gekleurde kaart”. Hierop staan de extra faciliteiten vermeld waar leerlingen op grond van hun leerbehoeften gebruik van kunnen maken.
Na afloop van de reguliere lessen zijn wekelijkse steunuren gepland. In deze steunuren worden voor diverse vakken ondersteuning verleend aan de leerlingen van de school. De nadruk daarbij ligt op de kernvakken Nederlands, Engels, wiskunde en rekenen.
Bij huiswerkklas, in de mediatheek, is het mogelijk om van 13.30 uur tot 16.30 uur het huiswerk op school te maken (hieraan zijn geen kosten verbonden). Er is deskundige begeleiding aanwezig.
Het Aloysius College beschikt over een mediatheek met werkplekken waar de leerlingen individueel in alle rust kunnen werken. De mediatheek is elke dag open van 13.30 uur tot 16.30 uur. Naast verschillende naslagwerken beschikt de mediatheek ook over een uitgebreide collectie leesboeken.
Indien een leerling geoorloofde absent (vooraf gebeld door ouders) is geweest bij een toets, kan hij/zij het gemiste werk binnen twee weken in halen in de mediatheek. De leerling meldt zich aan via magister voor de inhaalklas.
In de onderbouw hebben de leerlingen twee uur techniek in de week, waarbij ze onder andere leren om met de 3D printer te werken. In de bovenbouw hebben de leerlingen het keuze vak techniek.
Magister is het leerlingvolgsysteem en de elektronische leeromgeving van onze school. Leerlingen kunnen zich via Magister op iedere moment laten informeren over behaalde resultaten.
De leerlingen krijgen allemaal een account voor office 365, waardoor ze toegang krijgen tot programma’s als Word en Powerpoint. In de OneDrive kunnen de leerlingen al hun gemaakte bestanden opslaan. Belangrijk is ook dat leerlingen hun werk met medeleerlingen en docenten kunnen delen en ook andersom
Welkom in de rondleiding van het Aloysius college. Kijk gerust rond door op de linkjes (pijltjes) te klikken. Wanneer je op een 'infospot' (i-tje) klikt kun je meer informatie vinden.
Het St. Aloysius College is een kleinschalige school voor MAVO en HAVO. Deze kleinschaligheid staat garant voor optimale persoonlijke aandacht, waardoor wij alle leerlingen goed in beeld hebben. Leerlingen krijgen een brede algemene ontwikkeling, gericht op succesvolle deelname aan de maatschappij.
Met plezier naar school gaan staat aan de basis van succesvol leren. Uit de regelmatig door de school uitgevoerde enquête naar de veiligheidsbeleving van leerlingen blijkt dat leerlingen de school als een prettige leeromgeving ervaren.
De vaksectie LO vindt het belangrijk dat sport als middel wordt gebruikt om de leerlingen te leren om te gaan met winst en verlies, grenzen aangeven en grenzen respecteren van anderen, eigen grenzen verleggen, leren samenwerken, leren reflecteren op eigen handen en te leren organiseren.
Tijdens de lessen LO komen er diverse domeinen aan bod; atletiek, dansen, turnen, spel, zelfverdediging & zwemmen
Verschillende technische en didactische mogelijkheden van digitale middelen (iPad, chromebook, beamer etc.) verrijken onze gymlessen. Bijvoorbeeld het opbouwen van een eigen sportfolio, het gebruik van digitale leskaarten en het krijgen van videofeedback om het eigen leerproces te kunnen verbeteren.
Dyslexiekaart Elke dyslectische leerling ontvangt van het ALC een groene dyslexiekaart. Op deze kaart staat aangegeven aan welke faciliteiten de leerling behoefte heeft en wat wij deze leerling kunnen faciliteiten. Voor ons dyslexie beleid zie www.hetalc.nl